نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه هشت برگزار می‌شود+فیلم روز هفتم جشنواره کن ۲۰۲۵ | جدول ستاره‌های منتقدان اسکرین دیلی ویژه‌برنامه‌های رادیو برای اولین سالروز شهادت شهدای خدمت + زمان و شبکه پخش جایزه جشنواره فیلم کن ۲۰۲۵ برای نیکول کیدمن حسن پورشیرازی بوقچی تلویزیون شد فیلم‌سازان در جشنواره فضای باز می‌توانند از محیط‌زیست وام بگیرند نمایشگاه کتاب تهران تا اول خرداد ۱۴۰۴ فعال است رسیدگی به پرونده ایرنا و انصاف‌نیوز در دادگاه مطبوعات سریال جزرومد در شبکه نمایش خانگی عباس غزالی با سریال خاطره انگیز وضعیت سفید روی آنتن + زمان پخش دبیر جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان کیست تقدیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی از فیلم موسی کلیم الله | آغاز اکران سیار موسی کلیم‌الله بازگشت «بچه‌مرشد» با فصل دوم | نوید در مسیر نجات زبان فارسی «ایده» موجب برتری هنرمند بر هوش مصنوعی می‌شود اگر بیهقی کارشناس دیتابیس دربار مسعود غزنوی بود برگزاری نشست «از حماسه‌های فردوسی تا ترانه‌های خیام» در دانشگاه سجاد مشهد | ادبیات، بستری برای اندیشه ورزی انتشار جدول اجرا‌ها و پوستر جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
سرخط خبرها

معرفی کتاب «درام اسلامی» نوشته جمشید ملک پور

  • کد خبر: ۹۴۷۶۳
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۹
معرفی کتاب «درام اسلامی» نوشته جمشید ملک پور
کتاب «درام اسلامی» در هفت فصل و یک پیوست، که برخی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین آثار در زمینه شناخت نمایش ایرانی است.

به گزارش شهرآرانیوز - کتاب «درام اسلامی» در هفت فصل و یک پیوست، که برخی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین آثار در زمینه شناخت نمایش ایرانی است. در این کتاب به نمایش بومی ایران می‌پردازد، کتاب با معرفی مختصر اسلام و حادثه‌های مرتبط با تعزیه آغاز می‌شود، سپس مراسم آیینی در تمدن‌های مختلف را معرفی می‌کند و از این طریق می‌کوشد تا ریشه‌ها و شباهت‌های تعزیه با این مراسم را تبیین کند.

نویسنده در ادامه تعزیه را به مثابه متن و درام بررسی می‌کند و در فصل آخر موقعیت تعزیه را در دنیای امروز به تصویر می‌کشد و می‌کوشد چشم اندازی از آینده آن به دست دهد. در پیوست نیز فهرستی از مهم‌ترین متن‌های این نوع نمایش ارائه می‌شود.

پاسخ این پرسش که آیا چیزی به عنوان درام اسلامی وجود دارد؟ به لطف پژوهش‌های تأثیرگذار نویسنده، مثبت است. پس نمایش اسلامی وجود دارد و در این کتاب ذیل عنوان «تعزیه» بررسی می‌شود. تعزیه نوعی نمایش آیینی شبیه به نمایش‌های آغازین یونان باستان است.

اما با بررسی دقیق تر، ارتباط آن با نمایش‌های اروپایی قرون وسطی و حتی عناصر نمایش گونه و تماشایی مراسم آبیدوس مصر، که مضمون عمومی مرگ و رستاخیز اوزیریس را به تصویر می‌کشد آشکار می‌شود. چرا که تعزیه هم نیازمند دو عنصر مشارکت و ایمان برای تحقق باورپذیری تئاتری است. در چنین رویدادهایی، مسائل دنیوی و آیینی در تخیلی که از نظر دراماتوروژی غنی است درهم تنیده می‌شوند. تعزیه، که ابتدا در محوطه کاروان سرا‌ها اجرا می‌شد، اکنون به عنوان آیینی اسلامی و حتی دقیق‌تر از آن، به عنوان نوعی آیین مذهبی شیعی شناخته می‌شود. کتاب «درام اسلامی» نوشته جمشید ملک پور با ترجمه فرزام حقیقی، در سال ۱۳۹۹ روانه بازار شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->